Гуртожиток

 

Робота адміністрації ПТУ №42 спрямована на створення належних умов для здобуття якісної професійної освіти, проживання та відпочинку учнів. В учнівському гуртожитку, проектною потужністю 360 пос. місць,  обладнані кімнати для самопідготовки, відпочинку, побутова кімната. Функціонує клуб «Патріот» , клуб вихідного дня «Натхнення» , клуб шанувальників поєзії «Дивослово»,  літературно-краєзнавчий клуб  «Горицвіт». В гуртожитку організовуються вечори відпочинку, конкурси, лекції, зустрічі з цікавими людьми. Працює Рада гуртожитку, засідання якої проводяться 1 раз в місяць. Учнівська молодь охоплена різними формами позаурочної роботи. Працює фольклорний гурток «Полтавчанка», «Шахи» працюють секції з футболу, настільного тенісу.

 

До послуг учнів — медпункт, де створені належні умови для медичного обслуговування: кабінет амбулаторного прийому. Один раз в рік проводяться медичні огляди учнів. А учням з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування  2 рази на рік.

Учні мають змогу харчуватися в їдальні училища. А в стінах самого гуртожитку дітям пропонують гарячий чай.

Завдяки плідній праці комендантів та вихователя,сумлінному відношенню до своїх обов’язків,  у гуртожитку підтримується належна дисципліна спільного проживання і охайність приміщень.

Студенти дотримуються чистоти та порядку в своїх кімнатах, доглядають за територію, прилеглу до гуртожитків.

Діють Ради самоврядування, складаються з голів студентської Ради гуртожитку і старост поверхів.

Гуртожиток подібно бджолиному вулику, всі, хто живе в ньому, нерозривно пов’язані між собою: дружбою, взаємодопомогою, проведенням часу.
Лише в гуртожитку можна зануритись у самостійне життя, отримати необхідні навички життя в колективі  та  просто цікаво і класно провести час!